Regula Ysewijn krijgt culinaire Oscar - Actueel - kmo promoties

DI 25 JUNI 2024 | DOOR: REDACTIE | 55 KEER GELEZEN

Regula Ysewijn krijgt culinaire Oscar

Regula Ysewijn heeft voor haar boek Dark Rye and Honey Cake  in de Verenigde Staten de James Beard Award gekregen, zeg maar de Oscar van de gastronomie. 

Regula Ysewijn kennen we als de ambassadrice van de taartenbak en vooral als jurylid in het kookprogramma Bake Off Vlaanderen. In Engeland heeft ze voor haar goed gedocumenteerde, historische werken de naam ‘culinair historicus’ gekregen en dit dekt zeer goed de lading.

Onlangs heeft ze met haar boek Dark Rye and Honey Cake de prestigieuze James Beard Award gekregen in de categorie ’Baking and Desserts’ tijdens een groot galafeest in de Opera van Chicago. Ze won deze culinaire Oscar van twee fel geprezen Amerikaanse kandidaten.  Een knappe prestatie en een grote eer voor deze Vlaamse schrijfster (uit Berchem). 

Haar winnend boek is ook in het Nederlands verschenen onder de naam ‘Van wafel tot koek – Gebak uit de Lage Landen’. In het boek vertelt ze de verhalen achter onze bekende, traditionele gebakjes, aangevuld met historische weetjes. Dit laatste heeft – naar het schijnt – de doorslag gegeven bij de beslissing van de jury. 

Proficiat, Regula.

 

Reageren?

Stuur onze redactie uw reactie:

kmo promoties vzw

© Copyright 2024 kmo promoties vzw - All Rights Reserved - Website by BOX