Geen gsm achter het stuur - Actueel - kmo promoties

DI 13 FEBRUARI 2024 | DOOR: REDACTIE | 116 KEER GELEZEN

Geen gsm achter het stuur

Volgens recente studies is er in 8 procent van de dodelijke ongevallen sprake van gsm-gebruik achter het stuur. Daar wil de overheid voortaan nog strenger tegen optreden. In Limburg staat hierop zelfs het onmiddellijk intrekken van het rijbewijs plus een fikse geldboete.

De kans is groot dat de andere parketten in ons land deze beslissing zullen navolgen. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) voert momentele campagne op radio en tv onder de titel ‘Focus op de weg, niet op de gsm’. Volgens VSV gebruiken negen op de tien Vlaamse automobilisten tijdens het rijden hun mobiele telefoon. 

Dat is zeer veel, vooral als men weet dat men heel makkelijk en heel goedkoop handenvrij kan bellen of oproepen beantwoorden vanuit de wagen. Volgens de wegcode mag je je telefoon tijdens het rijden alleen gebruiken, vasthouden of manipuleren als het toestel in een geschikte houder zit. Je gsm bedienen wanneer het toestel op je schoot of op de middenconsole of op de passagierszetel  ligt, is dus verboden. 

Draadloos bellen vanuit de wagen kan via een Bluetooth Carkit bijvoorbeeld en kost helemaal niet veel, minder zelfs dan een boete zou kosten.

Reageren?

Stuur onze redactie uw reactie:

kmo promoties vzw

© Copyright 2024 kmo promoties vzw - All Rights Reserved - Website by BOX