Foefelare tot in de kist - Actueel - kmo promoties

DI 2 APRIL 2024 | DOOR: REDACTIE | 59 KEER GELEZEN

Foefelare tot in de kist

Als er een Olympische discipline ‘Foefelare’ bestond, dan ging België gegarandeerd met goud naar huis. Het systeem zit zo in onze genen gemetseld, dat het verheven wordt tot cultuur. Wil je voorbeelden?

Laat me beginnen dat ik vind dat we in het beste land ter wereld leven. Hier mag/kan/gebeurt zowat alles. Het land van beloften voor iedereen die zich op kap van de gemeenschap wil verrijken. Je kan hier wetten/straffen opleggen die nooit uitgevoerd worden, omdat opvolging (controle) nauwelijks bestaat.  

In bepaalde kringen wordt dit regeren volgens De Belgische slag genoemd. Subsidie aanvragen en krijgen zonder dat je daar recht op hebt, is bekend. Wat erger is: in vele gevallen wordt ze ook toegekend. De overheid heeft een aparte, gespecialiseerde dienst nodig om de ten onrechte toegekende subsidies of steunmaatregelen (bijvoorbeeld tijdens de corona-epidemie) terug te vorderen. 

De reputatie van daar is alles mogelijk wordt lucratief verspreid in binnen- en   buitenland. Allochtonen integreren zich o.a. door deze trukken van de foor over te nemen. Zopas werd bekend gemaakt dat sinds 2021 in totaal 482 sociale huurders betrapt werden met een eigendom in het buitenland. Dat is de helft van wie gecontroleerd werd, stelt Vlaams minister van Wonen (Matthias Diependaele) vast. De overheid vorderde al 2,7 miljoen euro aan onterecht toegekende sociale kortingen terug. En ze heeft nog veel werk.

Als je daar met mensen over spreekt, wordt er schande gesproken over deze misbruiken. Maar als ik goed luister naar de toon waarmee deze schande toegelicht wordt, heb ik soms de indruk dat ze het schandalig vinden omdat ze kunnen meeprofiteren van de fraude. Of vergis ik mij?

Reageren?

Stuur onze redactie uw reactie:

kmo promoties vzw

© Copyright 2024 kmo promoties vzw - All Rights Reserved - Website by BOX