Elektrische vliegtuigen op komst - Actueel - kmo promoties

DI 2 APRIL 2024 | DOOR: REDACTIE | 38 KEER GELEZEN

Elektrische vliegtuigen op komst

Niet alleen in de automobielsector is elektrisch rijden de toekomst. Op de Luchthaven Antwerpen is vorige week het eerste elektrische vliegtuig uit de verpakking gehaald. Burgemeester Bart De Wever nam de eerste vlucht.

De tegenstanders van de Luchthaven Antwerpen die ten strijde trekken tegen de milieuvervuiling en de geluidsoverlast voor de omwonenden, zullen binnenkort uit een ander vaatje moeten tappen. ASL Group introduceert de eerste elektrische vliegtuigen , die zullen gebruikt worden voor de opleiding van piloten op de luchthaven. 

De eerste elektrische vliegtuigen zijn geschikt om twee personen (de piloot en een lesvolger, samen maximaal 180 kg) te vervoeren en kunnen slechts vluchten van 40 minuten uitvoeren. 

Deze eerste toestellen zijn een test. Ondertussen wordt er ijverig gewerkt aan toestellen die 4 à 5 personen kunnen vervoeren op korte afstanden. Verwacht wordt dat tegen 2030 de elektrificatie van de vliegtuigen zich zo zal voortgezet hebben dat zakelijke vluchten mogelijk zullen worden met 25 à 30 personen aan boord. 

 

Reageren?

Stuur onze redactie uw reactie:

kmo promoties vzw

© Copyright 2024 kmo promoties vzw - All Rights Reserved - Website by BOX