E-Commerce blijft groeien - Actueel - kmo promoties

DI 26 MAART 2024 | DOOR: REDACTIE | 68 KEER GELEZEN

E-Commerce blijft groeien

Statistieken zijn altijd leerrijk. Belgen kochten in 2023 voor 16,3 miljard euro online. Dat is bijna 11 procent meer dan in 2022. Wat kunnen we leren uit deze jaarlijkse Market Monitor en e-Commerce barometer van Becom, de Belgische federatie van de sector?

De voornaamste stijging wordt niet gerealiseerd door de aankoop van producten maar wel van diensten zoals pakketreizen en vliegtickets. De sector stelt vast dat de Belg meer geld wil besteden aan belevingen, zoals reizen, tentoostellingen en concertn dan aan de aankoop van materiƫle producten.

De webshops realiseerden samen een omzet van 13,3 miljard euro, terwijl Belgen voor 5,5 miljard euro in buitenlandse webshops kochten. Het voorbije jaar zijn er 10,5 procent meer webshops bij gekomen in ons land. De teller van het aantal webshops    stond op het einde van 2023 op 63.202.

Het is duidelijk dat verkoop per correspondentie nog altijd jaar na jaar toeneemt en dat deze groeicurve van blijvende aard is. Ondernemers die via e-commerce hun visie verruimen, geven aan dat ze gemiddeld een omzetstijging van 23 pocent noteren. 

 

Reageren?

Stuur onze redactie uw reactie:

kmo promoties vzw

© Copyright 2024 kmo promoties vzw - All Rights Reserved - Website by BOX