Bedrijven moeten keukenafval sorteren - Actueel - kmo promoties

DI 7 NOVEMBER 2023 | DOOR: REDACTIE | 267 KEER GELEZEN

Bedrijven moeten keukenafval sorteren

Vanaf januari 2024 worden alle ondernemingen verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren, ook al is er ze geen bedrijfsrestaurant. Neem dus tijdig contact op met je gemeente of met je private inzamelaar voor een geschikte afzet- of rolcontainer om je voedingsafval te verzamelen

OVAM heeft berekend dat van de wekelijkse etensresten van een gemiddeld bedrijf 20 kg compost kan gemaakt worden. Of twee gezinnen een hele dag van groene stroom voorzien.

 

Mag in de container:

  • Schillen, resten en overschotten
  • Gekookte, gefrituurde, gebakken etensresten
  • Groenten-, vlees-, visresten van soep, opgevangen let zeef
  • Koffiedik
  • Broodresten
  • Keukenrol en papieren servetten
  • Verwerkte snijbloemen
  • Vlees- en visresten (vetrestjes)
  • Voeding zonder verpakking

 

Mag niet in de container

  • Theezakjes en coffeepads
  • Geopende kleine porties voedingsmiddelen (boter, confituur e.d.)
  • Sigarettenpeuken
  • Schelpen van mosselen, oesters
  • Botjes van beenderen uit etensresten en keukenafval

 

Voor frituurvet en oliĆ«n, beenderen en dierlijk afval heeft een aparte afhaling plaats. 

Reageren?

Stuur onze redactie uw reactie:

kmo promoties vzw

© Copyright 2025 kmo promoties vzw - All Rights Reserved - Website by BOX