Alleen in 2024 premie voor elektrische wagens - Actueel - kmo promoties

DI 20 FEBRUARI 2024 | DOOR: REDACTIE | 92 KEER GELEZEN

Alleen in 2024 premie voor elektrische wagens

Er is eindelijk duidelijkheid gekomen in het systeem dat Vlaams minister Lydia Peeters voorstelde om het kopen van elektrische wagens te stimuleren. De maatregel zou eerst gespreid worden (maar beperkt in aantal) over drie jaar. Nu is beslist dat de maatregel alleen geldt voor 2024.

De Vlaamse regering is er uiteindelijk toch in geslaagd om een akkoord te bereiken over de invoering van een premie voor elektrische wagens van minder dan 40.000 euro. Alle elektrische wagens die aan deze (prijs)voorwaarde voldoen krijgen een eenmalige premie van 5.000 euro. Er is dus geen beperking niet meer in het systeem ingebouwd.

Voor tweedehandswagens bedraagt de premie 3.000 euro.

De premie heeft als doel de overgang naar zero-emissiemobiliteit te stimuleren bij particulieren voor wie de prijsdrempel vandaag nog te hoog is in vergelijking met een wagen op fossiele brandstof. 

De autosector heeft positief rekening gehouden met de voorwaarden van de regering en heeft een hele reeks modellen die vroeger méér dan 40.000 euro kosten, aanzienlijk verlaagd om onder de grens van 40.000 te komen. 

Reageren?

Stuur onze redactie uw reactie:

kmo promoties vzw

© Copyright 2024 kmo promoties vzw - All Rights Reserved - Website by BOX